Suflet owocowo-orzechowo-miodowy. Co prawda do wykonania sufletu potrzebna jest tylko 1,5 łyżki miodu, ale co z tego, ta strona jest o miodzie, wiec pomyślałem, że i tak warto o niej wspomnieć.

Składniki:

  • 120g zmielonego grysiku kukurydzianego
  • 70g mielonych orzechów laskowych
  • 1 zmielona laska wanilii
  • 1 cytryna
  • ćwiartka masła
  • 1,5 łyżki miodu
  • 4 duże kwaskowate jabłka
  • 3 średniej wielkości banany

Sposób przygotowania:

Cytrynę parzymy, osuszamy i ścieramy skórkę. Masło roztapiamy z miodem. Jabłka umyć obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Banany umyć, obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Wszystko zmiksować (oprócz bananów i połowy siekanych orzechów). Do masy dodać banany, wymieszać i posypać resztą orzechów. Piec około 40minut w temperaturze 200st C.

Prawda że prościzna, dziękuje za uwagę, TomekMiodek


Więcej przepisów z udziałem miodu: